Molendag n groot feest

Geplaatst op: 1-5-2011‹ Terug naar overzicht

De Nationale Molendag werd zaterdag 14 mei bij Korenmolen Windlust en Dagcentrum Korenaer n groot feest. De eerste bezoekers kwamen al vr de officile aanvangstijd van tien uur bij de molen om maar niets te missen van alle activiteiten, die er deze zaterdag werden georganiseerd.

Om half elf vertrok de rondvaartboot Libra met de eerste groep belangstellenden voor een heerlijk tochtje over de Hollandsche IJssel en ieder half uur werd daarna opnieuw met een volle boot gevaren.

In de theeschenkerij en de molen was het een drukte van belang. Honderden belangstellenden hebben deze zaterdag kunnen genieten van vioolklanken en accordeonmuziek en een bijzonder optreden van het koor Euterpe, die rond het middaguur allerlei verschillende liedjes ten gehore bracht. Wethouder Jan Verbeek kwam hoogstpersoonlijk luisteren en na afloop van de zang overhandigde hij aan dirigent Corry de Klepper een Molenpaspoort, waarin hij een speciaal stempel van molen Windlust drukte. Met het molenpaspoort zijn 29 deelnemende molens in Zuid-Holland te bezoeken, waar na een bezoek ook een stempel in het paspoort geplaatst kan worden. Zo wordt het bezoek aan de fraaie molens gestimuleerd.

Rond drie uur trad het klarinetensemble van Jan en Corry de Klepper nog op in de benedenruimte van het dagcentrum, waar ook de gehele dag allerlei, door mensen met een verstandelijke beperking, handgemaakte producten uit de diverse werkplaatsen van ASVZ werden verkocht. Het kaasmeisje deelde de gehele dag heerlijke kaasblokjes uit en de bij de molen geparkeerde poffertjeskraam had over klandizie deze dag niet te klagen.

De molendag 2011 is dankzij de vele activiteiten en het prima Hollandse weer een geweldig feest geworden, ook dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers, molenaars en leiding en clienten van het Dagcentrum Korenaer..