Stefan van der Jagt, nieuwe stagiair bij Molen Windlust

Geplaatst op: 28-8-2011‹ Terug naar overzicht

Stefan van der Jagt, Havo-VWO leerling op het Emmauscollege in Rotterdam, bracht in juni 2011 een bezoek aan molen Windlust. Met John Vuerhard, secretaris-penningmeester van de Stichting Molen Kortenoord, werd gesproken over de mogelijkheid om een vrijwillige maatschappelijke stage bij onze organisatie te mogen doen.

Een Maatschappelijke stage houdt in dat jongeren in het voortgezet onderwijs minimaal 30 uur vrijwilligerswerk doen als onderdeel van hun schoolcarrière. Op deze manier leren ze hun directe omgeving op een andere manier kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan de samenleving. Na een uitgebreide pilotfase is maatschappelijke stage vanaf het schooljaar 2011-2012 verplicht.

Stefan is een enthousiaste leerling, die al in de grote vakantie naar de molen kwam en daar vaak ook na zijn verplichte uurtjes te vinden is.

Zijn werkzaamheden bestaan uit het assisteren van de beheerder van de molenwinkel, het begeleiden en rondleiden van bezoekers, en de molenaar helpen bij de voorbereiding van het malen en het schoon- houden van lui-en maalzolder. Op deze manier leert hij de werkzaamheden van de vrijwilligers kennen, verkoopt hij meel van de theeschenkerij en ondersteunt daarmee al jong ook het werk van Dagcentrum de Korenaer, onderdeel van de ASVZ. Een echte vrijwilliger in de dop, wiens inzet en interesse onze stichting uitstekend kan gebruiken!