Kinderen BSO Drakestein bezochten Windlust

Geplaatst op: 11-5-2012‹ Terug naar overzicht

 
Donderdagmorgen 10 Mei 2012 verzamelden 10 kinderen en 3 begeleiders van de BSO Drakestein Capelle Schollevaar zich aan de balie van Korenmolen Windlust. Daar werden zij ontvangen door Dick Groenendal, die de groep welkom heette en de nodige uitleg gaf over de molen. Daarna werd door Dick, molenaar Hans Tuytel en een assistent leerling-molenaar een interessante rondleiding gegeven. De diverse onderdelen van het maalproces, van graan tot het gemalen meel, kwamen aan de orde en ook de omloop van de molen werd niet overgeslagen.
  

Grote bewondering hadden de kinderen en de begeleiders voor de fraaie molen, die zeven jaar geleden weer in oude glorie werd hersteld.De foto’s geven een indruk van dit bezoek, waarbij de groep zich ook verzamelde bij de stortkoker, om te zien hoe de graankorrels in een trechter naar beneden rolden, waar het in een bak belandde om tot meel vermalen te worden.


De groep van deze Capelse Buitenschoolse Opvang was na afloop buitengewoon tevreden en bedankte de rondleiders voor hun boeiende uitleg en presentatie.