Feestelijke Molen- en gemalendag

Geplaatst op: 27-4-2012‹ Terug naar overzicht

Afwisselend programma bij Gemaal Abraham Kroes, Korenmolen Windlust en Dagcentrum Korenaer
 
Nieuwerkerk. Aanstaande zaterdag 12 mei worden bij Korenmolen Windlust, Dagcentrum Korenaer en het Gemaal Abraham Kroes in Nieuwerkerk aan den IJssel tal van activiteiten georganiseerd ter gelegenheid van de Nationale Molen- en Gemalendag. Tussen 10.00 uur ’s morgens en 16.00 uur ’s middags wordt aan de bezoekers een afwisselend programma geboden. Bij het molencomplex treedt om half elf het koor Euterpe op en ’s middags tussen 13.00 uur en 15.00 uur verzorgt het Shantykoor De Moordtzangers een aantal optredens. In verband met de Molen- en Gemalendag zijn er in de theeschenkerij van Dagcentrum Korenaer een paar speciale aanbiedingen, zoals saucijzenbroodjes á 1,20 euro, saté met stokbrood voor € 4,00, kaas-uienstokken of pizzastokken voor € 2,50 en een Molenheer voor € 3,95. Ook kan men bollen Bella Vita wit, waldkorn of boerenbruin bestellen van € 1,40 voor € 1,00.

Ter gelegenheid van de Molendag biedt het Pannenkoekrestaurant Bijdesteenoven de bezoekers aan de molen, die in het pannenkoekrestaurant een pannenkoek bestellen, de tweede pannenkoek voor de halve prijs!!
De rondvaartboot Libra zal vanaf de steiger bij autobedrijf Slappendel aan de Vijf Boeken een pendeldienst verzorgen via de Ringvaart naar het gemaal Abraham Kroes. Aan boord wordt door een lid van de Historische Vereniging Moordrecht onder meer tekst en uitleg gegeven over het Zuidplasgebied, de Snelle Sluis en het gemaal, waar het Hoogheemraadschap voor Schieland en de Krimpenerwaard ook tal van activiteiten organiseert voor het publiek. De activiteiten zijn onder meer Calamiteitenoefeningen van het Dijkleger, uitleg van de werking van het gemaal, demonstratie Hansje Brinkers en klompen verven. Het complete programma staat op www.kortenoord.nl.