Lentemarkt trekt veel publiek

Geplaatst op: 22-4-2012‹ Terug naar overzicht

 

 

Zaterdag 14 april trok de Lentemarkt bij het Dagcentrum Korenaer  bij de Korenmolen Windlust aan het Kortenoor een groot aantal belangstellende bezoekers. In de theeschenkerij genoot men van een kopje koffie of thee met een smakelijke gevulde koek uit de eigen bakkerij. Het was een gaan en komen van bezoekers, die niet alleen uit Nieuwerkerk of omgeving kwamen, maar ook uit Capelle aan den IJssel, Rotterdam of Moordrecht en Zevenhuizen.  Inmiddels gingen andere belangstellenden een kijkje nemen bij de uitgestalde producten, die door de cliënten van het Dagcentrum  in de werkplaats waren vervaardigd. Mooie van hout gemaakte harten om buiten op te hangen, fraaie keramiek olielampjes of glasvoorwerpen, het werd allemaal gretig gekocht. Buiten stond een kraam met diverse beschilderde plantenbakjes met narcissen en andere producten voor terras of balkon. De heer en mevrouw Van Assendelft uit Rotterdam waren speciaal naar de molen en dagcentrum gekomen om hun kleinkinderen Indy, 8 jaar, en Jaemie van 4 jaar, een onvergetelijke dag te bezorgen. Eerst een bezoek aan de molen, wat voor de kinderen een bijzondere belevenis werd, omdat het de eerste keer was dat zij een molen in vol bedrijf konden bewonderen, en daarna een glas limonade of cola drinken in de theeschenkerij. In de molen kregen de families Hoogendoorn en De Wit uit Nieuwerkerk een interessante rondleiding van Adam van Vliet, die   tekst en uitleg gaf over het malen van graan en het functioneren van de korenmolen. Het was heel bijzonder voor de 12-jarige Laura de Wit, haar zusje Madelon, 8 jaar, een hun vriendinnetje Julia van 13 jaar. De gehele dag werden er rondleidingen gegeven door vrijwilligers Maarten Molenaar enTiny van Teeffelen, terwijl Dick Groenendal heel veel klanten in de molenwinkel kon bedienen, die allerlei leuke molenartikelen  kochten voor zichzelf of voor vrienden of kennissen. Molenaar Hans Tuytel gaf deze zaterdag uitleg aan twee aankomende molenaars, die vrijdag 27 april in molen Windlust hun molenaarsexamen zullen doen.

Ook de rondvaartboot Libra verzorgde diverse tochten op de Hollandsche IJssel, wat voor de opvarenden een leuke afwisseling werd naast het bezoek aan de molen of het dagcentrum.

Zo werd de Lentemarkt bij het molencomplex voor velen, ondanks de koude weersomstandigheden,  toch een aardige ochtend of middag.