Stichting Molen Kortenoord is op zoek naar een voorzitter

Geplaatst op: 9-2-2020‹ Terug naar overzicht

Gezocht Voorzitter
 
De Stichting Molen Kortenoord uit Nieuwerkerk aan de IJssel, die de korenmolen Windlust beheert, is op zoek naar een nieuwe voorzitter.
 
Wij zoeken een enthousiaste bestuurder, die de instandhouding van ons cultureel erfgoed een warm hart toedraagt en in het bijzonder de instandhouding van onze mooie molen aan de Hollandsche IJssel.
Een netwerker, die zich, extern, thuis voelt in de voor de molen relevante publiek-bestuurlijke en private samenwerkingsverbanden en intern in staat is om onze vrijwilligers blijvend te motiveren en enthousiasmeren. De verschillende vrijwilligersgroepen (molenaars, leerling molenaars, molengidsen, winkel- en theeschenkerijmedewerkers) zijn in het bestuur vertegenwoordigd. De voorzitter vervult de rol van verbinder en integrator van de deelbelangen, zowel intern als extern. 
 
Zij of hij heeft oog voor de plaats van de molen binnen de verschillende ketens, zoals: de molenorganisaties; bestuursorganen (Gemeente en Provincie); sponsors; huisvestingpartners (Vestia en ASVZ) en de partners in de productieketen, waaronder ASVZ en de Stichting Natuurpolders.
 
Dit jaar is de stichting haar 21e jaar ingegaan en de molen viert in mei zijn 15e verjaardag.
 
Enkele (bestuurlijk) actuele thema’s op dit moment zijn de molenbiotoop in relatie tot de nieuwbouwplannen in de directe omgeving; samenwerking met andere monumentenorganisaties; de realisatie en planning van het meerjarig onderhoud van de molen; verzekeren van voldoende (jonge) aanwas van de vrijwilligers, enz. Wij bieden een gezonde Stichting met betrokken en enthousiaste vrijwillige medewerkers in een interessant werkveld. Met elkaar dragen we bij aan het voortbestaan van de molens in Nederland, die ooit de basis vormden van de ontwikkeling van onze industrie en welvaart.
 
Voelt u zich aangesproken en geknipt voor deze boeiende vrijwilligersfunctie? Neem dan contact op met Rob Rosbergen, secretaris en voorzitter a.i. via een email, voorzien van een motivering, naar robertrosbergen@ziggo.nl.