Molenbrood van Bakker Johan

Geplaatst op: 28-8-2011‹ Terug naar overzicht

Tijdens de Monumentendag stond bij Molen Windlust een kraam, waar speciaal Molenbrood van Bakker Johan uit Moordrecht werd verkocht.
Bakkersfamilie
In 1919 is opa Verboom (van moeders kant) de bakkerij begonnen. De bakkerij is dus al ruim 90 jaar een begrip in Moordrecht. Twee ooms hebben de bakkerij voortgezet: oom Jaap op de toenmalige locatie aan de Kerklaan, oom Adrie op het Thorbeckeplein met voornamelijk banket. Toen oom Jaap was gestopt, heeft oom Adrie brood- en banketbakkerij Verboom alleen voortgezet. De oudste zoon van oom Adrie heeft ook nog samen met zijn vader de bakkerij gerund, maar uiteindelijk heeft Johan Tuynder in 1993 de zaak van hem overgenomen. De eerste jaren nog samen met oom Adrie, maar vanaf 1997 alleen.

Begin 2000 werden er plannen gemaakt om in het centrum van Moordrecht een klein nieuw winkelcentrum te realiseren. Deze kans heeft Bakker Johan met beide handen aangepakt en eind november 2007 werd een tweede winkel aan de Smidse 14 geopend. De bakkerij is nog steeds op het Thorbeckeplein 18 gevestigd, de winkel is daar ook nog geopend gedurende de ochtenduren. Sinds maart 2008 is Nicolien Tuynder ook werkzaam in het bedrijf.

Het brood en banket wordt nog op ambachtelijke wijze gemaakt en met name de koekjes worden nog volgens oud recept en oude tradities gemaakt. Nu wordt er ook een ambachtelijk brood gebakken met meel van Korenmolen Windlust, het "Zuidplaspoldervolkoren". Men kan proeven dat het meel van een goede kwaliteit is en met liefde wordt gemaald.

Johan en Nicolien mogen terecht trots zijn op het feit dat de bakkerij al zo lang bestaat en gaan enthousiast op naar het honderdjarig bestaan in 2019!