Molen Windlust heeft uw stem nodig

Geplaatst op: 21-1-2019‹ Terug naar overzicht

Ga naar: https://helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-molen-kortenoord en stem op ons goede doel!          we staan nu 4e en hopen nog een plaatsje te stijgen dus stem a.u.b.

Molen Windlust heeft uw stem nodig.

 

Stichting Molen Kortenoord, beheerder van molen Windlust aan Kortenoord 3 te Nieuwerkerk aan den IJssel, is in november 2018 begonnen met geld sparen voor een buil. 

Een buil is een machine die van het gemalen meel, bloem, gries en zemelen kan zeven en derhalve een prachtige aanvulling is van het ambacht van koren-molenaar en een mooie uitbreiding van aan te bieden producten. Ook bezoekers krijgen een extra item om te bekijken. 

Sponsoren zoeken.

“We hebben onder andere de actie “Help Nederland Vooruit” gevraagd of zij ons doel willen steunen” zegt Rob Rosbergen, secretaris van de stichting, “Kortgeleden kreeg ik een telefoontje dat ons doel, als één van de vijf doelen in deze regio, uit meer dan duizend inzendingen is gekozen. Ik stond werkelijk te stralen toen dit werd verteld.”

Stemmen.

De actie heeft per regio in Nederland 5 doelen verkozen. De vrijwilligers van deze doelen moeten gaan zorgen dat hun achterban en andere sympathisanten op het doel gaan stemmen via de web-site van Help Nederland Vooruit. “Dit kan vanaf 21 januari 12.00 uur en stopt op 10 februari aanstaande” meld Rob. “Het kan echt een groot verschil maken tussen 1000 en 5000 euro, of je nummer 5 of nummer 1 word binnen je regio. En als er niet voldoende stemmers zijn grijpen we gewoon mis.” 

Help ons

Alle inwoners van Zuidplas en ver daarbuiten, die sympathie hebben voor de molen, zijn van harte uitgenodigd te stemmen op https://www.helpnederlandvooruit.nl/doel/stichting-molen-kortenoord

Alleen met uw hulp maken we kans om zo hoog mogelijk te eindigen. Deel de link zoveel mogelijk onder uw contacten. “Voor ons kunnen er nooit teveel stemmen zijn.” onderschrijft Rob nog maar eens. “En we kunnen alle hulp gebruiken.” 

Spannend

Op 9 maart 2019 zullen de resultaten bekend worden gemaakt en horen we of en wat we als bedrag mogen ontvangen. Tot die tijd is het vooral wachten en duimen we voor het beste resultaat. Snel na het bekend worden willen we de buil aan het publiek tonen en denken na over hoe we dat het leukst kunnen doen. Spannend.