Prachtige gift/bijdrage van PCOB ontvangen

Geplaatst op: 16-10-2018‹ Terug naar overzicht

Afgelopen week mocht stichting Molen Kortenoord een gift van 750 euro ontvangen van PCOB-Zuidplas.       

In 2017 werd de stichting gevraagd of deze mogelijkheden had de molen toegankelijker te maken voor mensen die slecht ter been zijn of anderszins de molen niet in zijn geheel kunnen bezoeken.

Hadden wij daar een idee bij en was het haalbaar qua begroting? Bij of in de molen is het niet haalbaar om liften te bouwen, en op- afritten voor rolstoelen zou eerder thuis horen in een pretpark dan aan de molen.     Hoe kun je dan wel een mogelijkheid maken? Met de huidige digitale technieken zou het mogelijk zijn de molen "virtueel" te bezoeken. Met een soort bril maak je dan de tour van de gids mee. De techniek zorgt ervoor dat je "zelf" bepaalt waar je naar kijkt, zowel boven, links, rechst of onder je. Dit kan met een vooraf aangemaakt 360 graden film maar ook direct in een tour terwijl bijvoorbeeld de mobiele mensen de verschillende verdiepingen bezoeken, kijk en luister je mee met uw groepsleden. Je maakt je eigen belevenis gelijktijdig mee, alleen kun je niet met je buurman of buurvrouw die op de verdieping is spreken. Dichterbij een "eigen" bezoek is haast niet voor te stellen. De techniek heet Virtual Reality kortaf VR. 

Met de bijdrage van PCOB - Zuidplas komt het realiseren van deze mogelijkheid een stuk dichterbij.

Vrijwilligers en bestuur van stichting molen Kortenoord danken PCOB en zullen, gezamenlijk met andere sponsoren, verder werken aan dit doel. 

Kijken wat PCOB voor u kunt betekenen? https://www.pcob.nl/uw-afdeling/zuidplas/nieuwe-website