Mooie bijdrage door Kerstactie van Open Atelier

Geplaatst op: 15-1-2018‹ Terug naar overzicht

Prachtig Cadeau voor stichting molen Kortenoord.

 

Op de drempel van het nieuwe jaar word Stichting Molen Kortenoord genoemd als “goede doel” voor de op 16 december 2017 gehouden “Kunst Kado Kerst” van het Open Atelier in Zuidplas.

 

Open Atelier is een initiatief van een groep Kunstenaars en opgericht in 1985 Sind 2007 huizen zij in de Batavier. De Kunstenaars, ieder in hun eigen discipline, maken als leden gebruik van de ruimte en bijvoorbeeld ovens, kleipers en spuitcabines.  

 

Als Open Atelier organiseren zij verschillende activiteiten en op een van die activiteiten waar Henny van Velzen haar uiterste best voor heeft gedaan, de Kunst Kado Kerst, werd besloten dat de opbrengst van de verkopen van verschillende kunstobjecten naar een goed doel zou gaan. 

 

Molen Windlust word gekozen en die zijn reuze blij met deze keuze.  De stichting molen Kortenoord die, als beheerder, de molen in de best mogelijke conditie moet houden is afhankelijk van kleine en grote donaties. Al langer was er een wens om voor verschillende evenementen een eigen geluid installatie te hebben een zogenaamde PA. Voor zulke uitgave heeft de stichting geen budget maar met een heel mooi bedrag kunnen we zeker een eerste aanzet doen.  

 

Op 29 december is dit mooie ietwat verlate kerstgeschenk aan de voorzitter Rien Maaskant overhandigd in de molen op de steenzolder van molen Windlust Kortenoord 3 te Nieuwerkerk aan den IJssel.

 

Voorzitter Rien bedankt Open Atelier hartelijk en laat weten dat we niet alleen blij zijn met het kado maar ook met de aandacht die de stichting en haar vrijwilligers dank zij de inzet van de Kunstenaars van Open Atelier mogen krijgen. 

 

Samen met Open Atelier gaan we kijken of we ook tijdens een van de “Het gebeurt op Kortenoord”  evenementen in 2018 kunnen samenwerken bij een expositie van Kunstenaars van Open Atelier.

 

Op de foto vóór van Links naar rechts: Anneke Vermaas, Liesbeth Kool, Monique Bleeker van Open Atelier en achter Rob Rosbergen en Rien Maaskant van stichting molen Kortenoord. 

 

Open Atelier sc...