Zomaar een woensdagmiddag (16 augustus)

Geplaatst op: 22-9-2017‹ Terug naar overzicht

Zo maar een woensdagmiddag.
Vanmorgen reed er een hele sliert van 20 Italiaanse wielrenners richting Molen Windlust.
Eerst stalde ze hun fietsen beneden aan de dijk in de fietsenstalling.
Het was pas kwart voor tien. Ingrid en Brord stonden klaar hen weer het naadje van de kous te laten zien, of te wel de hele molen stond ter beschikking.
Ook deze groep waren net als de vorige enthousiast van wat zij zagen, en hoorden van Ingrid en Brord.    Ook Rien kwam nog even langs om onze belangen te bespreken.Ingrid bleef ook voor de middag beschikbaar en dat was maar goed ook het zou druk worden. Direct al kwam een gezin met kinderen die werden rondgeleid door Ingrid, en daarna nog even koffie zetten. Een man alleen was bezig alle molens in Nederland op de foto te zetten en dus ook onze molen. Hij kwam met de trein want het was vandaag vrijvervoer. Weer een andere man stapte de molen in die getipt was door Ineke de molenaar op haar werk in de schouwburg. Zij had gevraagd: is het kwartje al gevallen?                                                                           Ja het kwartje was gevallen en daarom stond hij hier en verwachte Ineke tegen te komen, maar die was met vakantie. Zijn enthousiasme hebben we aangehoord en gezegd hier iets mee te doen. (word vervolgt?). De man was nog maar net weg en er kwam een man en een vrouw beiden uit Ethiopië en hadden interesse in meel. Zij zagen de grote zakken meel staan van 25 kg  dat vonden zij wel wat. Ik vroeg eet u zoveel brood? Nee dat niet. Zoon zak zou te lang staan opperde ik en stelde voor om hun kennissenkring te benaderen dat jij een goed product heb voor het bakken. Dan zouden ze zeker doen zo dat de zak direct werd gekocht.    Wij beide aan een kant van de zak  droegen wij hem naar zijn auto.                                                               Zijn ogen glunderde bij het horen van de prijs voor 25 kg spelt.

Tijdens het voorbereiden van de volgende rondleiding ging de mobiel:                                                             Het was de coördinator van Gemeente Zuidplas die de schoolrondleidingen moet regelen.
Zo daar ben ik blij mee vertelde ik hem en heb gelijk de regelingen doorgenomen 
om tot een bezoek te komen die in het voorjaar zouden moeten beginnen en wel op
woensdagmiddag. De afspraak is dat de gemeente mij benaderd.
 

De volgende bezoekers zijn een moeder met twee kinderen, de moeder vertelde bij het onderwijs te werken, nou dan heb ik een mooie krant voor spreekbeurten.
Zij zou het met het schoolbestuur gaan bespreken over onze rondleidingen.
De drukte bleef, even staande een kop koffie drinken, daar kwam Rob aan met vrouw Marian rijdende met een trolley met een grote diepvrieskast! Rob: Wij gaan ijs verkopen.                                                      Fantastisch. Wij zullen onderzoeken of dit een haalbare zaak is. 
Een mogelijkheid van meer inkomsten. Lukt het niet dan gaat de vriezer weer terug naar Rob.
En wie kwamen er toen de trap op? Eefje Molenaar met dochter en 4 kleinkinderen.
Dat was een verrassing en Eefje leefden helemaal op, lekker op het Maarten Molenaarerf 
in het zonnetje , limonade ,koffie, appelgebak met slagroom.
Mijn vraag aan Eefje toen zij even alleen was, hoe is het nu overdag druk? Ja maar 's avonds erg stil. Begrijpelijk. Het is moeilijk om het alleen te moeten doen.
 

Het volgen echtpaar dat binnen kwam was de broer van Adam van Vliet (voormalig vrijwilliger ) . Op 4 November heeft de familie wat te vieren en willen dat op de molen en theeschenkerij doen. Wij hebben dit gezamenlijk direct kortgesloten met de leiding.
Een ding weten we zeker, het was een woensdag een enerverende dag met mooie perspectieven voor de toekomst.

Beleefd door Dick Groenendal

Eefje op bezoek