Ook pleziervaart welkom op Kortenoord

Geplaatst op: 10-7-2017‹ Terug naar overzicht

Ook Pleziervaart welkom aan Kortenoord!

 

We zien, als medewerkers van de theeschenkerij Korenaer en als vrijwiligers van molen Windlust, dat er regelmatig pleziervaartuigen voorbij varen op onze mooie Hollandsche IJssel. Soms proberen we de aandacht te vangen door te zwaaien of te wenken maar ze varen voorbij. Zouden deze mensen weten dat ze voor een leuke onderbreking van hun vaartocht kunnen aanmeren? Vragen wij ons af. Daarom hebben we besloten om een mooi “aandachtsbord”  op te hangen.

Zeker nu de vakantieperiode in aantocht is en het vast drukker word hopen we met deze signalering de pleziervaart op de hoogte te stellen van de mogelijkheden.  

 

Steiger 

Pleziervaartuigen kunnen gemakkelijk aanmeren aan de steiger die toegang bied tot de molen en de theeschenkerij. Ook voor een stop-over bij café Rustwat, de buren, mag u gerust aanmeren. 

Zo bent u in de gelegenheid een kleine lunch of stevig kopje soep te gebruiken en een bezoek te brengen aan de molen. 

Groepen

Bent u met een grote groep maak dan eerst even een afspraak. Zie hiervoor www.kortenoord.nl. In de theeschenkerij is ook een winkel met diverse meelproducten en ook brood gebakken met meel van de molen. Voor een High Tea kunt u ook terecht maar dan wel reserveren. Verder heeft de winkel allerlei woonaccessoires te koop, die gemaakt zijn door cliënten van ASVZ. 

Buurman

Bij onze buurman, café Rustwat, kunt ook voor iets sterkers terecht en zelf voor een lichte maaltijd. 

Aanmeren mag dus voor een bezoek. Wilt u het aanmeren gebruiken voor iets anders neem dan contract op met 0180 318668. 

Afhankelijk van giften en donaties.

De molen word bemenst door uitsluitend vrijwilligers en is afhankelijk van giften en donaties. De toegang is gratis op onze vaste openingstijden te weten woensdag van 13.00 - 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op andere dagen kunt u ook een bezoek brengen, vraag het in de theeschenkerij. Wij vertrouwen erop dat onze gastvrijheid uw hart mild stemt en een bijdrage doet in de daarvoor bestemde melkbus. Groepen graag op afspraak, bel dan 0180 318668, voor zulke gelegenheden vragen wij per persoon een bijdrage van 1 euro.

Van Harte Welkom

Mogen wij u binnenkort verwelkomen? Wij weten zeker dat u verrast word door onze gastvrijheid in theeschenkerij, cafe en molen en natuurlijk de schoonheid van de molen zelf. 

 

Bord 1
Bord 2