Zuidplas in beweging steunt molen

Geplaatst op: 26-5-2017‹ Terug naar overzicht

Wij zijn als Stichting Molen Kortenoord verguld dat Zuidplas in Beweging molen Windlust heeft gekozen als te ondersteunen doel. Het is de bedoeling dat mensen met een beperking makkelijker toegang krijgen tot monumenten binnen de gemeente Zuidplas. Een lift bouwen in de molen om zodoende mensen met een loopbeperking of angst voor de steile trappen de molen te laten bezoeken is geen optie. Zelfs niet aan de buitenkant want de wind komt van alle richtingen. Het plan is om door middel van nieuwe technologie alle bezoekers, dus ook die met een loopbeperking, de gelegenheid te geven molen Windlust te "beleven".

Wij gaan er voor zorgen dat met bijvoorbeeld een tablet pc of VR brill de mensen een "life"  rondleiding te geven. Op de tablet of met de bril op beleven de bezoekers alle zolders van de molen.  Hiermee is zo een mooi monument beter zichtbaar voor iedereen. Onze gidsen leren hun uitleg af te stemmen op wat de mensen zien zodat de beleving nog echter word.  

Wij hopen dan ook dat er veel deelnemers zijn die meedoen met Zuidplas in Beweging op 17 juni a.s. en daarmee osn molen Windlust deze kans gaat bieden beriekbaarder te zijn dan ooit.

 

Zuidplas in Bew...