Nieuwe samenwerking

Geplaatst op: 3-5-2017‹ Terug naar overzicht

Nieuwe samenwerking van Korenmolen Windlust en Theeschenkerij Korenaer.

Het is al weer twee jaar geleden dat we het 10-jarig bestaan van de gerestaureerde Korenmolen Windlust en het dagcentrum Korenaer op de Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel vierden. Dit jubileum was ook een nieuwe start in de samenwerking. De molen en het dagcentrum doen steeds meer nieuwe dingen samen en stemmen de activiteiten in toenemende mate op elkaar af. Zo zijn bijvoorbeeld al vanaf maart op zaterdag de molen en de theeschenkerij allebei van 10.00 - 16.00 uur open. Onlangs heeft een nieuw initiatief de samenwerking verstevigd. De afgelopen maanden zijn in de molen op alle verdiepingen informatie-panelen over de geschiedenis en de werking van de molen opgehangen. Vrijwilliger Arend Hoogeveen van de molen heeft een achttal cliënten van de Korenaer opgeleid om rondleidingen in de molen te geven. Als u op bezoek bent in theeschenkerij Korenaer, dan kunt u aan de bediening vragen of u een kijkje in de molen mag nemen. Eén of meerdere cliënten leiden u dan door de molen langs de informatie-panelen. Susan, één van de opgeleide cliënten, heeft haar ervaring met de opleiding hieronder verwoord. 

'Hallo, ik ben Susan,
Ik werk bij Dagcentrum Korenaer. Ik werk boven in de kantine , de theeschenkerij en in de ambachtswerkplaats waar ik mooie spullen maak om te verkopen. Ik heb het erg naar mijn zin.
Er zijn verschillende cursussen geweest zoals voor de computer en mensen leren rondleiden om te vertellen over de molen. We hadden een vrijwilliger van de molen die ons les gaf over hoe de molen werkt en hoe het vroeger was. We hebben met z'n allen meegedaan in een groep, dit ging goed en we hebben daarvoor een certificaat gekregen. Dat certificaat krijgt een speciale plek bij mij in huis, ik leer graag. En ik wil alle vrijwilligers bedanken, ze werken hard. Ik hoop u op zaterdag 13 mei een rondleiding in de molen te mogen geven, dan is het Molendag.
Vriendelijke groet, Susan.
'

Trotse opleider
Certificaat