Crowdfunding van start

Geplaatst op: 13-3-2017‹ Terug naar overzicht

De actie maak de Balie veiliger is nu 14 dagen oud. In Streekkranten en Dagbladen.Op de lokale omroep zijn we zichtbaar en hoorbaar geweest, Nu nog zorgen dat veel Zuidplas inwoners een kleine of grote donatie doen op www.molenfonds.nl/windlustnieuwerkerk

Voor het veilig maken van de Balie of rondgang is 1500 euro begroot. Hervoor kopen we FSC Hardhoud laten we het op maat zagen en zullen de vrijwilligers zorgen voor de montage en het lakken. Een deel van het schilder werk word, na een in dankbaarheid aanvaarde sugestie van de teamleider van het ASVZ, gedaan door cliënten van het dagcentrum. Op deze manier tonen zij ook hun betrokkenheid bij de molen. 

Waarom ditt veiliger maken. Onze jongste en daardoor meestal ook kleine bezoekers zijn nogal beweeglijk. Hun aandacht word getrokken door het uizticht over de dijk, polder of ijssel en soms ook door vriendjes of vriendinnetjes met hun mobiel. Dat dsn de aandacht niet is op het loopvlak lijkt dan loigisch. Echter doordat de wering of hek schuin naar buiten loopt houd het loopvlak eerder op dan de eerste lat van de wering. Volwassenen, grote mensen hebben daar geen last van door hun bouw zullen ze de 1e beschermingslat eerder voelen. Onze kleine bezoekers echter niet. 

Daarom willen we een extra lat bevestigen net boven het loopvlak. Deze zal wel worden opgemerkt en zal de Balie veiliger maken. Er is nog nooit wat gebeurt, maar wij dempen de put voordat het kalf verdrinkt.

Dus inwonders van Zuidplas, maar ook alle andere Nederlanders en Medelanders ga naar

http://www.molenfonds.nl/windlustnieuwerkerk

en doneer.

Dank namesn de vrijwilligers en namens onde kleine bezoekers