Veilen Vaatje Haring voor 3 goede doelen

Geplaatst op: 27-6-2016‹ Terug naar overzicht

Op Zaterdag 25 juni werd bij Café Rustwat een vaatje haring geveild

 

Met veel geduld en een neus voor een "grote" vangst werd door de veilingmeester gehengeld naar de hoogst mogelijke opbrengst.

 

De Goede doelen

Hospice IJsselthuis aan de Batavierlaan 8, Korenmolen Windlust en ASVZ Theeschenkerij Korenaer aan Kortenoord 3 zijn dit jaar begunstigden op een deel van de opbrengst. 

 

De „place to be” 

Café Rustwat is een markante plek aan de IJssel, op Kortenoord 1, en biedt alles wat u van een café mag verwachten. Een gezellige ambiance waarbij „goed toeven” het sleutelwoord is.

Met deze veiling heeft eigenaar Frank van het cafe duidelijk gemaakt niet alleen een goede cafébaas te zijn maar midden in de samenleving te staan en ook oog te hebben voor het sociale en het ambacht.

Voor het sociale, immers een café is behalve rust plaats ook een plaats om samen te komen en met elkaar te zijn. Voor het ambacht, want een goed pilsje tappen is echt vakmanschap.

 

Meezingen ja graag

De happening werd muzikaal ondersteunt door medewerking van het Shanty koor Albatros. 

Zij stonden weer garant voor het ten gehore brengen van liederen nauw verwant aan een ander oud ambacht namelijk de zeilvaart waarbij vele matrozen zorg droegen voor een behouden vaart en zichzelf aanmoedigden met het zingen van liederen. Menigeen werd herkend en uit volle borst meegezongen. Als Kers op de taart schonken de koorleden hun gage aan het Hospice IJsselthuis. 

 

Bij het utspreken van dank door alle begunstigden aan Frank en de gulle koper werd een toast uitgebracht. Hierbij werd Frank bedacht met een "ouide"  foto van café Rustwat en de molen toen er nog een veerplaats aan de dijk was.

 

 

 

 

Veilen Vaatje 1
Veilen vaatje 2
Veilen vaatje 3
Veilen Vaatje 4
Veilen vaatje 5